Orez cu anghinare

de alba_zori in Mancaruri de legume, 23 Mar 2012 | 8739 vizualizari

 

Am primit niste anghinare si m-am gandit cum sa-i fac mai simplu si bun,imi plac tare si se zice ca sunt buni la ficat, se fac in mai multe feluri,in ulei,in otet,umpluti,etc,dar eu acum am facut cat mai simplu am putut,sper sa va placa si sa cautati sa va cumparati, eu cu greu gasesc, dar din cand in cand se intampla sa primesc. Pofta mare!

 

INGREDIENTE

  • 4 anghinare.
  • 2 cartofi.
  • 6 linguri de orez.
  • foi de dafin.
  • sare dupa gust.
  • ulei de masline.
  • ceapa taiata marunt.(se poate pune si usturoi).
  • patrunjel sau leustean.
  • piper dupa gust.
  • doua linguri de vin alb dulce.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu anghinare:

Este foarte bun chiar daca e simplu de preparat,curatam anghinarele bine de cojile care sant tari,curatam si cotorul ca e foarte bun si el,ii taiem in patru si curatam si puful din mijloc,le frecam repede cu lamaie ca sa nu se oxideze,si le lasam cateva minute in apa cu lamaie,apoi punem o cratita cu apa la fiert si cand fierbe apa adaugam si anghinarele,un pic de sare si lasam sa fiarba pana vedem ca s-au inmuiat feliile si cotorul,verificam cu furculita.

Intre timp punem si o alta cratita mai marisoara la foc cu ceapa taiata fin,usturoi,orezul,si cartofii curatati si taiati cubulete,punem si apa c-am pana la mijlocul cratitei,vinul dulce si lasam sa fiarba bine orezul,punem si foaia de dafin,patrunjelul sau leusteanul,sare,piper. Cand e gata orezul si cartofii luam laoparte si punem in farfurie condimentand si cu uleiul de masline o lingura si jumate ajunge la portie,deci scoatem si anghinarele calde cu strecuratoarea si le asezam in farfurie,langa orez,se poate si amesteca in orez,dar mie imi place si asa. Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu anghinare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez si ton